Цената на биткойн се удвои, остават само 3,4 милиона биткойн за купуване

Цената на биткойн се удвои, остават само 3,4 милиона биткойн за купуване Снимка: unsplash.com

Цената на биткойните се е удвоила от падането наполовина през май, като Chainalysis приписва голяма част от възходящите ценови действия на ненаситния апетит на институционалните инвеститори.

За да бъдем точни, BTC се е увеличил със 110%, като цените са се повишили от $ 8566 на 11 май, за да тестват $ 18 000, пише Cointelegraph.

Според доклад от 19 ноември на криптоаналитичната компания Chainalysis, нивата на ликвидност и обменните потоци са се променили драстично след пада наполовина.

Фирмата определя неликвидните или държани от инвеститори биткойн като „портфейли, които изпращат по-малко от 25% от биткойните, които някога са получавали“, докато останалите портфейли са класифицирани като ликвидни биткойни или биткойн, държан от търговец.

Ликвидни биткойни срещу неликвидни биткойни: Chainalysis

Данните на Chainalysis показват, че броят на биткойните, достъпни за нови инвеститори, е започнал да намалява в началото на тази година, докато неликвидният BTC рязко се е увеличил. Chainalysis изчислява, че броят на биткойните, които в момента са ликвидни, може да бъде едва 3,4 милиона.

Фирмата отдава намаляващото предлагане на ликвидни биткойни на натрупването на едро от институционални инвеститори през 2020 г.:

„От известни инвеститори като мениджъра на хедж фондове Пол Тудор Джоунс, който сравнява закупуването на биткойн с ранното инвестиране в Apple или Google, до корпорации като Square, които инвестираха $ 50 милиона или 1% от общите си активи в биткойн, мейнстрийм компании и финансови институции се обръщат към биткойн."

Мениджърът на криптовалутния фонд Grayscale Bitcoin Trust, който представлява повече от дузина високопоставени институционални инвеститори, сега държи над 500 000 BTC. 50% от тях са натрупани през последните шест месеца.

Вчера платформата за анализ Glassnode Studio съобщи, че приходите от добив на биткойн са се върнали на нивата преди падането наполовина. Ден преди това миньорите са спечелили рекордната сума от $ 21,2 милиона дневни приходи, приблизително три пъти повече от печалбите непосредствено след пада.

Преди биткойн максималистите да се развълнуват твърде много, обаче, си струва да отбележим, че цената на Ether (ETH) значително надминава биткойн за същия период, нараствайки с повече от 160% - от 185 на 482 долара от 11 май.

12-месечна BTC / USD диаграма на цените: BitcoinWisdom

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: