Недостигът на биткойни е реален, а причината е PayPal

Недостигът на биткойни е реален, а причината е PayPal Снимка: picjumbo.com

Кризата в предлагането на биткойни може да има драматично въздействие върху цената, според Pantera Capital

Навлизането на PayPal на пазара на криптовалути може да окаже драматично въздействие върху цената на Bitcoin (BTC), пише Cointelegraph.

В наскоро публикуван доклад, крипто инвестиционната компания Pantera Capital казва, че недостигът на биткойни е в основата на неотдавнашния скок на цените и че по-голямата част от новоизкопаните BTC се грабят от PayPal.

Новата крипто услуга на PayPal „вече оказва огромно въздействие“, твърди Pantera и добавя, че компанията грабва около 70% от всички нови BTC в обращение.

Позовавайки се на itBit данни, Pantera твърди:

„Когато PayPal стартира, обемът започна да експлодира. Увеличението на обема itBit предполага, че в рамките на четири седмици, PayPal купува почти 70% от новото предлагане на биткойни.“

Според Pantera, данните показват, че PayPal и Cash App заедно изкупуват всички новоиздадени биткойни.

Паричната политика на биткойните е програмирана така, че да бъде дефлационна във времето. С широкомащабното приемане това води до по-голяма покупателна способност и недостиг на предлагане. Pantera твърди, че недостигът допринася за параболичния скок на BTC.

PayPal стартира своите услуги за крипто търговия в САЩ по-рано този месец, позволявайки на клиентите да търгуват до $20 000 на седмица. Платформата ще бъде пусната глобално в началото на 2021 година.

Компанията има 300 милиона активни потребители, което прави нахлуването ѝ в сферата на цифровите валути основна стъпка.

Pantera казва, че е много по-лесно да закупите биткойн сега, отколкото по време на последния бичи пазар през 2017 г. В допълнение към PayPal, търговията на дребно в биткойн и други цифрови валути вече включва Cash App и Robinhood.

По-широкото приемане означава, че е по-вероятно цифровата валута да поддържа по-високи ценови нива. Въпреки че биткойнът остава силно нестабилен, той е в необичайно дълъг период на стабилност, преди да се изстреля по-високо през последните два месеца.

Графика на цените на биткойни от Cointelegraph

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: