Биткойнът пада с още 6% до 16 242 долара

Биткойнът пада с още 6% до 16 242 долара Снимка: pixabay.com

Придобиването на печалба от празника на Деня на благодарността задържа ралито на биткойн и не позволява на токена да надмине рекорда си от 2017 г., пише Business Insider.

Най-популярната криптовалута в света падна с 5,9% до 16 242,70 долара през последните 24 часа.

В сряда биткойнът беше на 300 долара от рекордно ниво за всички времена, когато достигна връх в рамките на деня от 19 494 долара. Докато монетата мина нивото на съпротива от 19 000 долара във вторник, всички погледи бяха насочени към това дали тя може да се издигне над 20 000 долара за първи път.

„Този инструмент остава непостоянен и силно спекулативен както винаги", заяви в петък Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в Oanda Europe. „Може да има повече причини да бъдем бичи с криптовалутите, отколкото преди три години, но някои неща просто не са се променили. Приключението продължава."

Разпродажбата на криптовалутата накара други да паднат - Ethereum с 8,1%, а XRP с 15,9%, предава Business Insider..

Биткойн се радваше на необикновено увеличение преди Деня на благодарността. Приемането на криптовалути от PayPal предизвика ралито на криптовалутата през октомври, а бичи коментари от гиганти на Уолстрийт, включително Майк Новограц и Рик Ридер, допълнително повишиха цените. Новият интерес от страна на инвеститорите на дребно удължи нарастването.

Биткойнът все пак се е удвоил през 2020 г. въпреки спада. Мащабът на неговия възход и спад през годината наподобява бума и пробива през 2017 г. Остава да се види дали интензивните колебания на цените ще върнат биткойн обратно до около 3000 долара, както преди три години. Докато някои изтъкнаха по-широката инвестиционна база като ключова подкрепа за криптовалутата, други не са убедени, че дивата волатилност на биткойн ще се охлади скоро.

Биткойнът се търгуваше на 17 054,31 долара към 8,20 ч. сутринта ET, нараствайки със 135% до момента.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: