Нивото от $15,5K е „решаващо“ след падането цената на биткойните

Нивото от $15,5K е „решаващо“ след падането цената на биткойните Снимка: unsplash.com

Цената на биткойн падна под параболата на 12-часовия период, но търговците все още не призовават за голяма корекция.

През уикенда многобройни търговци посочиха, че цената на биткойн (BTC) прекъсна параболичния си възходящ тренд, датиращ от септември. Техническите анализатори се готвят за отстъпление, тъй като доминиращата криптовалута се стремеше към консолидация, пише Cointelegraph.

Биткойн все още може да види силно възстановяване след седмичното затваряне, но ще трябва бързо да влезе отново в параболата или да рискува потенциална корекция.

Търговците посочват $15 500 като ключово ниво за поддържане на бичия пазар
От началото на септември биткойн непрекъснато увеличаваше стойността си без големи корекции. Обикновено, по време на бичи тенденции, BTC исторически е отчитал 20% до 30% спадове. Има вероятност да настъпи голям спад, ако BTC не успее да влезе отново в параболата.

Според 12-часовата диаграма на цените на биткойн, споделена от търговеца под псевдонима „Altcoin Psycho“, BTC вече е извън 2-месечния параболичен аванс.

Тенденцията не означава непременно, че BTC ще види дълбока корекция в близко бъдеще. По-скоро това просто означава, че може да се формира тенденция, когато пазарите се успокоят.

Парабола на 12-часовата диаграма на цените на биткойн. Източник: TradingView, Altcoin Psycho

Например дългогодишният технически анализатор Джон Болинджър каза, че BTC вероятно ще спадне или консолидира. Като се има предвид, че BTC се движи в горната част на линиите на Болинджър, BTC се движи в свръхкупена територия.

Но винаги има възможност BTC да види по-силно рали в близко бъдеще в различна техническа структура.

Пробивът на параболичния възходящ тренд просто означава, че ще се появи нова пазарна структура. Дали това означава, че ще настъпи низходящ тренд или ще настъпи по-широко рали, предстои да разберем.

Майкъл ван де Попе, търговец на пълно работно време на Амстердамската фондова борса, заяви, че ключът е $15 500. Той каза, че ако BTC падне под тази цена, е възможна голяма корекция. Той написа:

„Пазарът като цяло е на кръстопът. Предполагам, че ако има пробив под $15 500, ще видим корекция на пазарите с $BTC до $13 000 или по-малко."

Техническите анализатори обикновено са предпазливи при прогнозирането на ясна краткосрочна посока поради несигурността на пазара. Има големи шансове BTC или непрекъснато да се покачва нагоре, или да види голям спад на цените.

Ако обаче биткойн падне под $15 500, това би означавало, че вероятността BTC да тества ниски нива на подкрепа е висока.

Променливата са whales, продаващи BTC
От 10 ноември борсата Gemini регистрира необичайно високи депозити. Това обикновено показва, че whales се насочват към това да продават в замяна на печалби.

Анализатор, известен под псевдонима „Blackbeard“, заяви, че „необичайно висока сума от $BTC е преведена в портфейлите на Gemini“ на 10 ноември, позовавайки се на данните на CryptoQuant в мрежата.

На 15 ноември, както съобщи Cointelegraph, депозитите при Gemini отново скочиха, което може да доведе до по-висок натиск върху продажбите в близко бъдеще.

В обозримо бъдеще, ако BTC се бори да се възстанови, натискът от страна на whales и миньорите ще остане като важна променлива.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: