Защо цената на биткойна падна с 6% след като наближи $18,5 хил.

Защо цената на биткойна падна с 6% след като наближи $18,5 хил. Снимка: unsplash.com

Цената на биткойна (BTC) спадна рязко, след като се приближи до $18 500 на Binance и Coinbase. Потъването се случи, тъй като бяха забелязани големи поръчки за продажба както на спот, така и на фючърсните курсове, пише CoinTelegraph.

BTC / USD 15-минутна диаграма. Източник: TradingView.com

Търговците очакваха отстъпление, тъй като цената на BTC се приближи до зоната на съпротива от $18 000 до $19 000. При първото повторно тестване на района от близо три години, пазарът видя силна реакция.

Биткойн потвърждава $18,5 хил. като ключова зона за краткосрочна съпротива. Има две основни причини, поради които биткойн отбеляза бърз спад след приближаването до $18 500 и това накара други криптовалути като Ether (ETH) да се коригират още повече.

Първо, нивото от $18 500 остава най-голямото ниво на съпротива преди нов рекорд за всички времена над $20 000. Следователно това е ключова област за защита на продавачите, тъй като качването над $18 500 би увеличило шансовете за по-мащабно рали.

Второ, преобладаващата част от биткойн адресите са печеливши, тъй като BTC тества важна област на съпротива. Според IntoTheBlock 99% от BTC адресите сега са в състояние на печалба. Това повишава вероятността от отстъпление, предизвикано от вземането на печалба.

Има голяма вероятност спадове да бъдат закупени агресивно, въз основа на възстановяването на BTC през последните два часа. След първоначалния спад до $17 214 на Binance, биткойн веднага се възстанови и мина $17 600.

Часовата диаграма на биткойн показва, че 20-дневната средна пълзяща стойност (MA) се движи на $17 586. Ако BTC остава комфортно над това ниво, вероятността от продължително възстановяване се увеличава.

Дан Тапиеро, съосновател на 10T Holdings, изрази увереност в средносрочната перспектива на биткойн. Той каза, че „големите момчета“ или умните пари вероятно ще купят спадовете. Позовавайки се на седмичната графика на биткойн, той пише:

„Не се случва често в живота да можете да видите диаграма като тази. #Bitcoin незабавно да пресече върховете. 3-та вълна до преминаването на рекорда през 2017 г. и трябва да продължи няколко години. Истински основните движещи цени за разлика от '17 спекци/ico поток на дребно. Големите момчета ще купуват спадове сега."

Седмичната ценова графика на биткойн. Източник: Bloomberg, Dan Tapiero

Джон Уик, популярен търговец на биткойни, повтори това. Уик каза, че биткойнът има известна печалба, но остава несигурно колко дълго мечките ще могат да поддържат натиска. Той каза:

„Взимането на печалба започна в $BTC. Нека видим до каква степен мечките могат да изтласкат този спад, преди да се купи обратно."

Какво се случва след това? Търговец под псевдонима "Bitcoin Jack“, каза, че доминиращата криптовалута достига „финала“ на своя краткосрочен цикъл. За биткойн остава малко място за движение нагоре след неотдавнашното отстъпление. Но той отбелязва, че могат да бъдат хванати повече купувачи, което може да доведе до нов спад.

Търговецът обясни:

„Мисля, че сме на финала. Потенциално, остава малко място нагоре, за да се изтискат по-късите продажби и да бъдат примамени повече дълги такива, за да уловят повече. След това бам! - и капанът се активира. За вечеря ще ядем шаварма."

Като се има предвид, че почасовите MA на биткойн се задържат силно след спада, шансовете за възстановяване са по-високи отколкото по-голям спад.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: