Duolingo разкрива коя е фразата на 2020 г., според нейните потребители

Duolingo разкрива коя е фразата на 2020 г., според нейните потребители Снимка: pixabay

Оказва се, че едно от нещата, които много хора са правили през отминаващата 2020 г. (наравно с печенето на бананов хляб или фитнес класовете в Zoom например), е било ученето на чужди езици

Приложението за изучаване на езици Duolingo публикува своя доклад за 2020 г., разкриващ изненадващите тенденции, които са се проявили през тази толкова особена година. Наред с неимоверно увеличения брой на хората, които са се присъединили към приложението, в доклада е отбелязана и най-популярната фраза за годината. Едва ли бихте се досетили коя е тя!

От приложението са помолили потребителите да гласуват в анкета за фраза на годината, въз основа на курсовете, които се преподават на платформата. Най-много гласове е събрало изречението „Ям хляб и плача на пода“ от курса по норвежки език.

Според данните от доклада около 30 милиона нови потребители са започнали да учат езици в седмиците след налагането на карантината заради COVID-19. 

Интересен момент е, че в световен мащаб най-бързо е нараснал броят на изучаващите турски език, докато на второ място се нарежда корейският, следван от японския. Първото място като най-популярен език в световен мащаб продължава да държи английският, а тази година на второ място се е класирал испанският, изпреварвайки френския. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: