Писалка с функция за диктовка ще обучава в правопис неграмотни хора

Писалка с функция за диктовка ще обучава в правопис неграмотни хора Снимка: designboom.com

Устройството показва как думите се изписват правилно

Световният фонд за грамотност (The World Literacy Foundation), съвместно с компанията Media.Monks представиха писалката Literacy Pen за помощ в обучението на неграмотни хора. Както съобщава порталът designboom, според доклад на ЮНЕСКО, в света има около 773 милиона неграмотни хора, което е една от основните пречки за развитието на обществото и икономиката.

В тази връзка, Тhe World Literacy Foundation разработи концепцията за специално електронно устройство с вградена функционалност за разпознаване на гласово въвеждане за транскрибиране на диктовка на цифров екран. Literacy Pen не прилича на писалка, това устройство с надпис HELLO се поставя върху всяка обикновена химикалка или молив, след което на потребителя му остава да произнесе нужните думи, които веднага ще бъдат показани на дисплея, но винаги точно и правилно изписани от гледна точка на граматиката.

По този начин потребителят ще може да вижда правилния правопис на думите. Също така, благодарение на устройството ще се реализират методи за повторение и визуално обучение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: