Кои са най-лесните езици?

Кои са най-лесните езици?

Смятате да се преместите в чужбина? В тези страни в Европа най-лесно се научава местния език

Ако планирате да посетите друга държава, научаването на няколко думи и фрази може да ви улесни много. Познаването на езика и дори на различни диалекти също може да ви помогне да се интегрирате по-добре, ако решите да се преместите.

Но къде в Европа е най-лесно да се научи местния език?

Платформата за обучение Preply разгледа 29 европейски страни, за да открие кои са най-лесните за посещение и живеене по отношение на езиците.

Те класираха нациите от най-силно до най-малко предизвикателните въз основа на критерии, включително техните оценки за владеене на английски език, родни езици, акценти, диалекти и средната цена на езиков урок.

 

Кои са страните с най-малко предизвикателства в езика?

Сърбия е на трето място благодарение на евтините езикови уроци. Те струват средно €19 на сесия. Има само два официални езика – сръбскии албански. Що се отнася до диалектите и акцентите, признати са общо осем, включително щокавски, източно-херцеговски и шумадийско-войводински.

Най-ниският й резултат е при владеенето на английски език, където е на 13-то място от 29-те анализирани държави.

Също трето място споделя Португалия, най-вече поради това, че единственият говорим език е португалският. Но ако мислите да я посетите или да се преместите там, има десет различни регионални диалекта, които да научите. Много хора в страната обаче говорят английски. Попада на 7 позиция в класацията за владеене на английски език. Нарежда се също в челната десетка за най-евтините езикови уроци – около €21 на час.

Второто място за страни с най-малко предизвикателства като лингвистика е за Ирландия. Келтският е единственият друг говорим език в Ирландия освен английския и има само четири признати регионални диалекта. Страната също така претендира за най-високата позиция по владеене на английски език (заедно с Обединеното кралство). Но ако искате да научите келтски, уроците струват средно €23 на сесия.

Най-лесната държава в Европа в езиково отношение според Preply е Румъния. Има три официални говорими езика: румънски, унгарски и немски. В страната има и най-малко регистрирани акценти и диалекти – от Влашко, Молдова и Банат.

Въпреки че е в средата на списъка за владеене на английски език, частните уроци в Румъния струват средно 15 евро – третите най-евтини като цяло.

Кои са най-предизвикателните държави като езици?

По отношение на регионалните вариации, страната с най-много акценти и диалекти е Нидерландия. Само тази държава има 70 вариации. Норвегия, Обединеното кралство и Турция я следват плътно, съответно с 60 и 52.

Близо до върха на класацията на най-предизвикателните лингвистични дестинации саФранция и Швейцария. Франция има най-нисък резултат за владеене на английски и езиковите уроци струват средно по 26 евро. Във Франция има общо 40 уникални регионални диалекта и акценти.

В Швейцария има четири различни официални езика: немски, френски, италиански и романски. Страната също е близо до дъното по оценка за владеене на английски език.

Но страната с най-много езикови препятствия за посетители и чужденци е Чехия. Частните езикови уроци струват средно по €72 и въпреки че има само един официален език (чешки), има 26 различни говорими диалекта и акценти.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: