Двегодишно момиченце чете и пише на четири езика

Двегодишно момиченце  чете и пише на четири езика Снимка: Tik-Tok

Детето вече е владее четири езика и е усвоило основите на математиката

Жителката на Лондон, Англия - двегодишната Исая Гямфи може да чете, пише и да брои на английски, испански и френски език. Историята на гениалното момиче е публикувана от Daily Mirror.

Майката на Гямфи, 30-годишната Джазел Андерсън разказна, че дъщеря й наскоро се е научила да брои до 40 на японски само за един ден. Сега детето в различна степен владее четири езика .Според нея, тя е разбрала, че момиченцето бързо усвоява информация, когато то е било само на осем месеца - още тогава лесно запомня и изгонаря буквите. "Отначало се уплаших и не повярвах, че моето осеммесечно бебе наистина знае буквите", разказна тя.

Когато момиченцето навършва една годинка, родителите й дават бележник, в който тя пише цифрите. Така Гямфи усвоява основите на математиката: научава се да събира и изважда. Тя също така започва да помага на връстниците си в детската градина да учат буквите и цифрите.

Андерсън отбелязва, че дъщеря й е "особено щастлива" именно по време на часовете по математика. Отначало другите родители не вярват в способностите на момичето, но след това Андерсън създава блог в Instagram, където демонстрира процеса на обучението на детето.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: