Стартира обучителната програмата EXPO 1

Стартира обучителната програмата EXPO 1 Снимка: 123rf.com

Програмата цели да развие знанията и уменията за преговори и комуникация с потенциални чуждестранни партньори.

От 01.10.2020 г. български предприятия от всички сектори ще могат да подават своите кандидатури в обучителната програма EXPO 1, чиято цел е да подпомогне развитието на експортния потенциал на българските предприятия, които притежават необходимия капацитет за излизане на международните пазари, част от инициативата Експортен хъб България, зад която застават 16 публични и частни организации.

 

Програмата ще предостави серия от лекции с теоретична и практическа част за 15 български компании, за да развие знанията и уменията им за преговори и комуникация с потенциални чуждестранни партньори при навлизането им на даден пазар.

 

Лектори ще бъдат представители на организациите – учредители на Експортен хъб България (ЕХБ), с дългогодишен опит в областта на интернационализацията и развитието на бизнеса.

 

В рамките на програмата ще се провеждат присъствени срещи с времетраене 3 часа. Срещите ще бъдат веднъж седмично в продължение на 4 месеца в периода ноември 2020 – февруари 2021 г., а домакин на събитията ще е София Тех Парк.

 

Лекциите ще бъдат в сферата на финансите, маркетинга, транспорта, международното право и др. и ще са съобразени със съответния сектор.

 

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: