Фирми изкупуват български картофи и ги даряват

Фирми изкупуват български картофи и ги даряват Снимка: НАК

Така те помагат и на производителите да не изхвърлят продукцията, която не могат да реализират, и на социално слаби хора.

Инициативата е на Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК) и се провежда в цялата страна под мотото: „Бъди добър и дари от сърце“.

Според нейния председател Тодор Джиков вече са дарени над 25 000 кг на нуждаещи се хора в 11 общини, много села и църкви. По думите му с всеки ден се увеличава броят на компаниите, желаещи да се включат. Освен фирми, много физически лица също купуват чували картофи според възможностите си и ги даряват.

„Оказа се, че има доста нуждаещи се хора, на които можем да помогнем при желание и от сърце. Така помагаме на българските производители да продадат част от продукцията си, да имат средства за семействата си и за сеитба за новата стопанска година и да избегнат фалита. Нека да спрат да ни критикуват, че само искаме пари, а не даряваме и не помагаме”, коментира Тодор Джиков. 

Националната асоциация на картофопроизводителите се включи и в кампанията на ТВ-водещия Ники Кънчев и Светла Паркър „Благодаря ви, че ви има“, по която ресторанти готвят за медиците на първа линия. От НАК всеки ден  даряват картофи и по тази инициатива.

По този начин се подпомага родното производство и стопаните, които вече 5 месеца не могат да продадат продукцията си и тя залежава по складовете.

От асоциацията призовават желаещите да се включат в инициативата „Бъди добър и дари от сърце“ да се обръщат за съдействие на тел. 0888 952885

 НАК

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: