Започна онлайн „Кампания 2021“ на ДФЗ за директни плащания

Започна онлайн „Кампания 2021“ на ДФЗ за директни плащания

Кампания 2021 по основните схеми на директните плащания започна онлайн, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“. Земеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената от ДФЗ Система за електронни услуги, съгласно заповед на изпълнителния директор на фонда. 

Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и изпрати към ИСАК (Интегрирана система за администриране и контрол) електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за тазгодишната кампания. Информацията включва и пространствени данни за използваните от земеделците площи. Тя постъпва и се зарежда в ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където трябва да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си. 

Насоките за кандидатстване, както и условията за регистрация на данни са публикувани на интернет страницата на ДФЗ - раздел „Директни плащания 2014-2020“, секция „Кампания 2021“. Системата е достъпна за регистрирани потребители, като самата регистрация в системата става с подаване на заявка от секция „Потребителски панел“. 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: