Виното ще се превърне в антисептичен гел
- Важно от "Акценти"
- Автор:
Снимка: pixabay
Винопроизводители ще преработят реколтата си в антисептик.
Поради пандемията, когато ресторантите и баровете бяха затворени в продължение на няколко месеца, огромни обеми непродадена напитка от миналогодишната реколта се натрупаха в избите на известни френски производители на вино. А през есента е необходимо съдовете да се напълнят с тазгодишната реколта.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Затова винопроизводителите се събраха и решиха проблема по радикален начин: да преработят червеното и бялото вино в антисептичен гел, който беше толкова популярен в „ковидните" времена, както и в етанол, който ще се използва във фармацевтичната и козметичната индустрия.
Ще бъдат преработени над три милиона хектолитра вино. 33 винарни вече са получили разрешение да започнат дестилацията. За всеки хектолитър винопроизводителите ще получат от 58 до 78 евро.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:
Любители на шоколада, внимавайте: вирус започна да заплашва световните доставки
През 2023 г. местата в детските ясли у нас са се увеличили с 0,6%
Почти 40% от американците дишат опасен въздух
Испанският премиер Педро Санчес се оттегли от обществени задължения
Продадоха за € 30 милиона картина на Густав Климт, изчезнала преди век
Русия блокира проекторезолюция на ООН срещу разполагането на ядрени оръжия в космоса
Компаниите в страната изнемогват от липсата на човешки капитал
Избягали военни коне вилняха днес из Лондон
Русия е увеличила доставките на газ по газопроводи за ЕС
КЕШ клуб
300
3 000
30 000