Избягали военни коне вилняха днес из Лондон

Избягали военни коне вилняха днес из Лондон Снимка: kstp.com

Снимки и видеозаписи на един бял и един черен кон без ездачи в центъра на британската столица заляха социалните мрежи

Животните, изпуснати от наздор по време на рутинно военно учение, раниха четирима души и повредиха няколко превозни средства по време на сутрешния час пик, съобщава Euronews.

Говорител на Службата на лондонските линейки каза, че първата линейка е била извикана в 8:25 сутринта, заради човек, съборен от кон около Бъкингамския дворец. Спешният екип е поел пострадалия само пет минути след повикването на линейката.

Двата най-много снимани коня по-късно са задържани в Лаймхаус, на около 6 км източно от централен Лондон, съобщиха от Лондонската градска полиция. На снимките се вижда, че белият кон е обилно полят с червена течност - боя или кръв. Не е ясно какво се е случило, но изглежда, че са избягали общо седем коня.  Според говорител на армията, останалите пет също са задържани, а служителите и животните, ранени при инцидента, получават необходимата помощ

Британски медии съобщават за повредени превозни средства от „уплашените живогни” – един счупен прозорец на такси, чакащо клиенти близо до Бъкингамския дворец и повредено предно стъкло на паркиран двуетажен автобус, в който се е блъснал един от конете беглеци. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: