Създадоха контрацептивен гел за мъже

Създадоха контрацептивен гел за мъже Снимка: https://pixabay.com/

Предишни изследвания показват, че хормоналният гел намалява броя на сперматозоидите у мъжа, без да влияе на сексуалното му желание

„В нашето общество жените   за надеждната контрацепция носят отговорност преди всичко жените, защото те са тези, които трябва да живеят с последствията, които могат да бъдат резултат от необезопасен секс“, каза един от главните изследователи на проучването и ръководител на планирането на семействата в САЩ д-р Дейвид Турок.

Това е невероятна възможност за мъжете да се активизират и да играят активна роля в разработването на нови методи за контрацепция. По този начин те могат да демонстрират на партньорите си, че инвестират в по-добро бъдеще за всички нас“, добави изследователят.

Хетеросексуалните, сексуално активни мъже, които искат да сведат до минимум риска от бременност на партньора си, имат ограничени възможности да направят това днес. Новият гел, може да помогне за справяне с този проблем чрез разширяване на възможностите за контрацепция, каза Турок.

Гелът се състои от два хормона - синтетичен прогестерон, наречен Nestoron, и заместител на тестостерона. Nestoron блокира естественото производство на тестостерон в тестисите и намалява броя на сперматозоидите, докато заместителят на тестостеронa помага за поддържане на сексуалното желание и други естествени хормонозависими функции.

Гелът се нанася върху раменете на мъжа. През следващите две години на препарата му предстоят изпитания, в които ще участват 12 двойки.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: