До края на януари се подава декларация за туристическия данък

До края на януари се подава декларация за туристическия данък Снимка: pixabay

Декларацията за облагане с туристически данък може да се подаде и по електронен път

В срок до 31 януари 2021 г. следва да се подаде Декларацията по чл. 61р, ал. 5 от Закона за местните данъци и такси за всеки туристически обект (средство за подслон или място за настаняване по смисъла на Закона за туризма), напомниха от Държавна агенция „Електронно управление“.

Ако имат квалифициран електронен подпис (КЕП) и профил в Системата за сигурно електронно връчване на ДАЕУ, потребителите могат да подадат декларацията си през Портала за достъп до електронни административни услуги на Държавна агенция „Електронно управление“, в раздел „Данъци и такси за гражданите“ – „Местни данъци и такси“. Попълнената и подписана електронна форма на декларацията трябва да се изпрати чрез Системата за сигурно електронно връчване на ДАЕУ към общината по местонахождение на туристическия обект.

Ако съответната община не е присъединена към Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги, подаването на попълнения електронен формуляр на декларацията може да бъде направено чрез Системата на адрес https://edelivery.egov.bg/

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: