Туристи определиха най-гостоприемните държави в Европа

Туристи определиха най-гостоприемните държави в Европа

В топ-5 попадат Ирландия, Словения, Румъния, Шотландия и Исландия

Ирландия оглави класацията на най-дружелюбните страни в Европа според пътешествениците. УНИАН разказва какво си струва да обмислите, преди да пътувате до този удивителен изумруден остров.

Ирландия получи най-висок резултат от 94,5 от 100, което я прави най-гостоприемната страна в света, според неотдавнашното проучване на Readers' Choice Awards, проведено от туристическото издание Condé Nast Traveller.

При съставянето на рейтинга се отчита колко отворени са местните жители в дадена европейска страна към чуждестранните гости, колко са готови да помогнат и да улеснят чужденците да останат в страната, както и колко щастливи са да общуват с посетители.

Ето Топ 10 на най-дружелюбните държави в Европа

1. Ирландия

2. Словения

3. Румъния

4. Шотландия

5. Исландия

6. Норвегия

7. Португалия

8. Дания

9. Малта

10. Хърватска.

За УНИАН опитният пътешественик Дейл Питърсън изброява три популярни града в Европа, които е най-добре да се посещават през зимата, тъй като през лятото тези дестинации страдат от свръх-туризъм и високи температури.

Търсачката Holidu също съставя класация на най-населените с туристи градове в Европа през 2023 г. Води хърватският Дубровник, където в топ сезона на всеки местен жител се падат по 36 туристи. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: