Google: Продължава ли да е активен българинът през август

Google: Продължава ли да е активен българинът през август Снимка: pixabay.com

Доклад от 23 август 2020 г.

Продължаваме да следим докладите, изготвяни от Google Inc. относно мобилността на хората по света и в частност в България. Ето какво показаха последните отмерени данни за активността на българина от 23 август:

 



1. Към края на август посещаемостта на търговски места и места за отдих и забавления е нараснала с 4% от средата и с 2% от началото на месеца.

2. Посещенията на пазари, хранителни стоки и аптеки са спаднали със 7% от средата на месеца, като стойността е доближила отмерванията от началото на август. 

3. Посетителите на паркове и открити общински и обществени места са се увеличили отново драстично с 43%, което е с 8%  повече от началото на август.



 

4. Посещенията на възлови транспортни места са нараснали с 6%.
 


 

5. Посещаемостта на работните пространства се е увеличила драстично с 32% от средата на месеца, като е достигнала стойностите от началото на август. 

6. Жилищните пространства са поутихнали и посещаемостта там е намаляла с 11% от средата на август, като е достигнала стойностите от началото на месеца. 

От направения анализ може да се заключи, че в периода между 11 и 23 август най-значителна промяна в мобилността на хората е настъпила в парковете и на работните места. Рязкото нарастване в посещаемостта на парковете вероятно е свързано с климатичните условия и нарасналия брой туристи и гости на страната. Докато силното увеличение на посещенията на работни места може да се дължи на голям брой хора, връщащи се от годишен отпуск и почивки. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: