Pfizer ще ползва United за превозване на COVID-19 ваксината си

Pfizer ще ползва United за превозване на COVID-19 ваксината си Снимка: unsplash.com

Едно от най-интересните неща за туристическата индустрия е, че не става дума само за това да доведем хора оттук до там и да създадем транспортна мрежа, която да ни позволява да посещаваме места, които са много различни от мястото, където живеем. В основата си туристическият сектор, и по-специално авиационната индустрия, играе голяма роля при разпространението на стоки по целия свят. Авиокомпаниите са майстори на логистиката, така че не е чудно, че Wall Street Journal съобщи в петък, че фармацевтичната компания Pfizer е използвала United, за да помогне за позиционирането на ваксината COVID-19, разработена съвместно с BioNTech, по целия свят, пише The Points Guy.

Въпреки че Администрацията по храните и лекарствата (FDA) все още не е одобрила ваксината на Pfizer, компанията вече се опитва да се справи с огромното предизвикателство на разпространението в опит да бъде готова, когато одобрението бъде получено.

От своя страна United Airlines започна чартърни полети между международното летище в Брюксел и летище „О'Хеър" в Чикаго, за да пренесе дози от ваксината в САЩ.

Въпреки че Pfizer не публикува подробности за своя план, WSJ получи писмо от 24 ноември от Федералната авиационна администрация (FAA) с информация за разпространението на ваксини.

Една от интересните точки е молбата на United да носи повече сух лед при полетите си, отколкото обикновено е позволено. Според доклада, направен от Wall Street Journal, FAA одобри авиокомпанията да превозва пет пъти повече от нормалното количество сух лед за полет. 6800 кг сух лед ще бъдат опаковани в кутии с големината на куфар, разработени от Pfizer, и ще поддържат дозите ваксина студени, предава The Points Guy.

United няма да бъде единствената авиокомпания или транспортна компания, участваща в разпространението на ваксини (било то от Pfizer, Moderna или Johnson & Johnson). В статията на Wall Street Journal се говори и за пробните полети на American Airlines от Маями до Южна Америка, което е част от тест за ефективността на термичните опаковки и процедури на ваксината.

С наближаването на декември вероятно ще чуем повече за това как авиокомпаниите и компании като FedEx и UPS ще подпомогнат разпространението на ваксини. На 10 декември FDA ще обсъди искането на Pfizer да разреши спешната употреба на ваксината в Съединените щати. Очаква се и Moderna да отправи подобно искане до федералната агенция в началото на декември. В зависимост от резултата от тези срещи одобрението за пускане на една или повече ваксини може да стане още в средата на декември.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: