Обвиниха Тръмп и го пуснаха (обновена)

Обвиниха Тръмп и го пуснаха (обновена)

Бившият американски президент пристигна в офиса на окръжната прокуратура в Манхатън, където беше задържан

Хронология:

-CNN: Бившият американски президент Тръмп е арестуван в съда и очаква обвинения

 

-Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е арестуван за повдигане на обвинения в офиса на окръжната прокуратура в Долен Манхатън. Това съобщава CNN.

-В момента политикът е в полицейския арест, където ще му бъдат взети отпечатъци и евентуално ще му бъде направен фоторобот. 


-„След това той ще бъде отведен в съдебната зала, където ще му бъдат повдигнати обвинения – очаква се да бъде бърза и рутинна работа, но представлява сюрреалистичен и исторически момент в историята на САЩ“, се казва в публикацията.

-Доналд Тръмп не се призна за виновен. Според CBS той е обвинен в 34 епизода, техните подробности не се разкриват в съобщението. 

-Бившият президент на САЩ премина задължителни процедури за всички обвиняеми: пръстови отпечатъци, анфас и профилни снимки, отговаряше на въпроси, като посочи името, фамилията, възрастта и професията си. Според адвоката на бившия президент той няма да бъде окован с белезници (той е под постоянната защита на американските тайни служби поради статута си на бивш държавен глава).

-Доналд Тръмп бе официално обвинен в съда в Ню Йорк. Бившият президент не се призна за виновен. Съдът реши да не го  арестува.

Арестът на Тръмп е първият в историята на САЩ случай на арест на човек, заемал най-висшия пост, с изключение на случая с Грант през 1872 г.

(Обновява се)

* CNN и NYT съобщиха на 31 март, че съдебните заседатели са гласували за повдигане на обвинение срещу Тръмп. Според NBC той е заподозрян в умишлено фалшифициране на финансови записи във връзка с плащания към порноактрисата Сторми Даниелс (истинското й име е Стефани Клифърд).

Фактът на плащанията през 2018 г. беше признат от бившия адвокат на Тръмп Майкъл Коен. Той каза, че е платил на Даниелс 130 000 долара през 2016 г., за да мълчи за аферата й с Тръмп през 2006 г. (бившият президент отрече тази връзка). Плащането по документи е извършено като плащане за правни услуги.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: