Продадоха на търг осем часовника на Михаел Шумахер

Продадоха на търг осем часовника на Михаел Шумахер Снимка: vintagegrail.com

Семейството на легендарния състезател от Формула 1 предложи на аукционната къща Christie's част от колекцията му часовници, в т. ч. Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet

За осемте персонализирани часовника на Шумахер търгът събра около $ 4.41 милиона. Съсезателят не е виждан на обществено място, откакто през 2013 г. получи тежка травма на главата при падане, докато караше ски извън пистата. 

Изработеният по поръчка часовник F.P. Journe с гравирано послание, коледен подарък на Шумахер от Жан Тод, директора на неговия отбор Ferrari, се продаде за CHF 1.5 милиона, макар че Christie's очакваха повече. За сметка на това, вторият персонализиран часовнит, Royal Oak на Audemars Piguet, се продаде за CHF 415 800, двойно повече от прогнозната му цена. 

„Колекционерите бяха много щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история“, казаха от Christie's. Първоначално планирана за понеделник, продажбата беше отложена с кратко предизвестие за вторник, след като Christie's претърпя кибератака.

През 2022 г. аукционна къща Sotheby’s продаде на търг в Женева и две от състезателните коли на Михаел Шумахер. Първата, Ferrari F300 от Световното първенство през 1998 г. се продаде за около $6.5 милиона, но вторият болид F2003-GA на сега 55-годишния седемкратен световен шампион от Формула 1 постигна рекордните $ 13,2 милиона.

Семейството на знаменития състезател поддържа абсолютна дискретност за състоянието му, но по неофициалти данни лечението му в семейната вила на остров Майорка струва не по-малко от € 50 000 на седмица. Освен с часовниците, съпругата и децата му вече се разделиха с няколко суперскъпи семейни имота, в т.ч. имението им край Женевското езеро.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: