Boston Dynamics показа Sparkles, космато роботизирано куче, което може да танцува


Boston Dynamics показа Sparkles, роботизирано куче, наречено Spot, облечено в специален костюм

Костюмът прави Spot да изглежда като огромно куче играчка. Разработчиците казаха, че е създаден, за да изследва "пресечните точки на роботиката, изкуството и развлеченията".


В представеното видео Спаркълс танцува с оригиналния Spot. Танците   са възможни благодарение на Choreographer, инструмент за създаване и контролиране на движения към музика чрез Spot API.

Инструментът Choreographer, който стана достъпен миналата година за клиенти от медии и развлечения, преодолява празнината между творческия процес на традиционен хореограф и техническия процес на програмиране на робот. 
Просто казано, Choreographer анализира физиката и околната среда на Spot, като дава приоритет на баланса, преди да следва предварително зададените стъпки.

 

„С тази атлетична интелигентност, вградена в робота, можете просто да давате инструкции от по-високо ниво и Spot ще свърши останалото.

Ако бъдете помолени да направите нещо физически невъзможно или ако срещнете проблем като хлъзгав под, Spot ще намери възможно движение, което е най-подобно на това, което е било поискано, и вместо това ще го изпълни - точно както би направил човешки танцьор “, казват в  Boston Dynamics.

Източник: Boston Dynamics

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: