Илон Мъск пусна Starlink на остров Бали

Илон Мъск пусна Starlink на остров Бали

За отдалечените райони на страната

Илон Мъск стартира сателитна интернет услуга Starlink на остров Бали в Индонезия. Посрещнат с цветя, Мъск официално стартира услугата заедно с индонезийски министри в Денпасар, столицата на провинция Бали, съобщава Tech Xplore.

Индонезия, състояща се от 17 000 острова с население над 270 милиона души, се опитва да договори сделки с компаниите на Мъск от няколко години. Starlink трябва да осигури бърз интернет в отдалечени региони на страната.

На церемонията Мъск проведе тест за скоростта на интернет услугата на Starlink с няколко медицински работници в отдалечени райони на Индонезия. Той подписа споразумение за увеличаване на достъпността на интернет в здравеопазването и образованието, но подробности за това споразумение не бяха предоставени.

Министърът на морските и инвестиционните работи Лухут Бинсар Панджайтан заяви, че страната се нуждае от Starlink, за да разшири достъпа до високоскоростен интернет в отдалечените региони. Индонезия се стреми към развитието на цифровите технологии и информационния сектор в рамките на своята "Визия за Златната Индонезия 2045 г".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: