ANDRé е Ресторант на годината

ANDRé е Ресторант на годината Снимка: andretokev.com

Конкурсът Ресторант на годината "Бакхус Acqua Panna & S. Pellegrino" се провежда за 19-и път

Ресторант "ANDRé", създаден от талантливия шеф-готвач Андре Токев, е ресторантът на годината в конкурса на списание "Бакхус" за 2020 г. Наградата за авторска кухня получава Niko'las 0/360 с шеф-готвач Цветомир Николов. А отличието за винена листа, което се връчва от DiVino, е за ресторант The Sea Terrace във Варна.

Тази година, изпълнена с предизвикателства за ресторантьорския бизнес, в конкурса са добавени две нови категории - "Устойчив ресторант" и "Екзотична кухня". Читателският избор също се увеличи с още една категория за гласуване - "Балканска кухня".

Отличието "Вкусно място" тази година получава ресторант "33 Гастронавта", а в новите категории изборът на журито са Бистро "Sage" за устойчивост и японският ресторант "Hamachi-ni" за екзотична кухня.

Ресторантите, участвали в конкурса "Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino", преминаха предварителна селекция от журито, която започва още в края на 2019 г. и продължава в началото на 2020 г. Оценяването продължава през есента на тази година.

Журито на конкурса по традиция включва професионалисти от винения и ресторантьорския бизнес, кулинарни журналисти и гурме ценители с опит. Всеки ресторант във финалната селекция беше оценен чрез специално разработена анкета с 20 критерия и някои допълнителни показатели в категориите.

Ресторант на годината е "Аhora" на Севда Димитрова, а в категория "Балканска кухня" - гръцкият "Mykonos"

Читателите гласуваха онлайн през сайта на "Бакхус". Наградите ще бъдат връчени на церемония на 9 декември. В отговор на предизвикателствата на 2020 година и тя ще бъде различна - специално организирана вечеря, приготвена от самите ресторанти победители. Вечерята ще бъде излъчена онлайн на живо на сайта на "Бакхус".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: