Промени след успеха

Промени след успеха Снимка: EBU

„Maneskin” смениха мениджъра си

Не са изминали и две седмици от триумфа на „Maneskin” на Евровизия 2021, първа за Италия победа след повече от 30 години, и групата вече е решила да обърне гръб на миналото. Първата промяна е раздялата с мениджъра им Марта Дона, която е с „Maneskin” от четири години, съобщава fanpage.it. 

Новината за края на отношенията ѝ с четиримата изпълнители на „Zitti e Buoni” е обявила в Туитър самата Марта Дона:

„Прекарахме 4 незабравими години, пълни с мечти за концерти и реализирани проекти. Доведох ви дотук. Сега сте решили да продължите без мен. Съкрушена съм, но ви желая всичко най-добро в живота, приятели.” 

Вече бившата мениджърка на „Maneskin” не пропуска да подчертае, че решението е взето едностранно от групата без ясни мотиви. За момента в социалните мрежи няма препратки към историята, така че причината за раздялата не е ясна.

Победата на „Maneskin” на Евровизия беше придружена от множество противоречащи си слухове, че на последната вечер на конкурса фронтменът Дамиано Дейвид е употребявал наркотици. И „Maneskin”, и организаторите на събитието категорично отхвърлиха такава възможност. Вокалистът направи доброволно тест за наркотици, който се оказа отрицателен. На пресконференция Дамяно Дейвид категорично заяви, че не употребява наркотици, но че е решил да не напада френския вестник, публикувал слуха непосредствено след края на Евровизия 2021. 

„Да подам жалба? – риторично пита Дейвид. – Не, за мен това беше просто една комедия. Ако се извинят,  готов съм да приема извиненията им. Но сега празнуваме, въпреки всички, които се опитаха да ни попречат.”