
Защо вашата кухненска гъбичка е огнище на бактерии
- Здравеопазване
- Текст:

Ново изследване установи, че кухненските гъбички са по-добър инкубатор за различни бактерии, отколкото даже лабораторната чашка на Петри, съобщава Futurity.
Както обясниха учените, гъбичката е толкова привлекателно място за микробите не само поради факта, че в нея остават частички храна, но и поради самата й структура.
Трябва също така да се знае, че някои бактерии процъфтяват в разнообразна съобщност. Физическата среда, която позволява на различните видове да живеят комфортно, води до най-високите нива на биологично разнообразие. Кухненската гъба осигурява точно такава оптимална среда.
Експериментите на учените доказаха, кухненската гъбичка наистина е толкова удобна за микробите, колкото и обикновената почва. Гъбата имитира различни степени на разделения, срещащи се в почвата, в резултат на което е по-ефективна от всяко лабораторно оборудване.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Риск ли са държавните субсидии в американските високи технологии

Google ще изгради първия ядрен обект за захранване на своите центрове за данни

В Белия дом заявиха, че няма да има американски военни в Украйна

Предпазливи пазари след разговорите между Зеленски и Тръмп

Сред децата станаха популярни плюшените играчки с изкуствен интелект

Харков обяви ден на траур

Sky News публикува списък с възможните места за среща между Тръмп, Путин и Зеленски

Украинските власти смятат да изразходват половината от бюджета за покупка на оръжие
