Гордън Рамзи: Пандемията изчисти улиците от лоши ресторанти

Гордън Рамзи: Пандемията изчисти улиците от лоши ресторанти Снимка: https://pixabay.com/

Известният британски готвач говори в интервю за Radio Times за пандемията от коронавирус и последствията, които тя остави върху ресторантьорството през последните две години

Въпреки че последните две години на пандемия бяха „опустошителни“ за всички работещи в хотелиерството и ресторантьорството, това се оказа добра възможност да „почистим всички лоши ресторанти“, които преди това бяха по всички улици, съобщава Guardian.

Освен независими компании, стотици вериги ресторанти затвориха завинаги дъщерните си дружества.

Асоциацията за търговия с хотели в Обединеното кралство заяви, че близо 700 000 работни места са били застрашени в разгара на пандемията в страната. Това беше комбинация от загуба на работа и  работни места поради липса на туристи.

Промотирайки новото си шоу в праймтайма на BBC One, „Future Food Stars“, в което 12 предприемачи на храни и напитки се състезават, за да правят бизнес с Рамзи, той каза, че пандемията е научила всички в бранша да „вдигат летвата“ на услугите „в техните ресторанти.

„Беше опустошително през последните две години, но нещата се подобряват. Мисля, че на всички е ясно, че сега всички тези „дупки в ресторантите“ просто изчезнаха и това е много добре“, каза Рамзи и добави, че има предвид всички онези лоши ресторанти, които бяха на стратегически места.

Той не уточни кои заведения за обществено хранене има предвид, но посочи, че смята, че сега качеството на храната в заведенията ще се подобри значително.

„И гостите станаха много по-мъдри през последните две години. Сега те знаят много повече за храната от всякога...  Пандемията изтри арогантността от индустрията .”

*  Гордън Джеймс Рамзи е британски шеф готвач. Той е първият шотландец със звезда „Мишлен“. Става известен с предаванията MasterChef, Кухнята на Ада, Кошмари в Кухнята. Той притежава 7 Мишлен звезди.    
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: