CNBC: Веригите за доставки няма да се възстановят поне до 2024 г.

CNBC: Веригите за доставки няма да се възстановят поне до 2024 г. Снимка: https://pixabay.com/

Проучване, проведено от CNBC сред логистичните мениджъри на големи американски компании, показа, че повечето от тях вярват, че глобалните вериги за доставки ще започнат да функционират нормално не по-рано от 2024 г.

Каналът е интервюирал 341 мениджъри от американски компании, които са членове на Националната федерация на търговците на дребно (NRF), Американската асоциация на производителите и търговците на облекло и обувки и други големи професионални асоциации.

Според 61% от логистичните мениджъри в момента техните вериги за доставки не са се върнали към нормална работа. 32% от мениджърите казват, че техните вериги за доставки вече са се възстановили.

В същото време, попитани кога очакват пълно възстановяване на тези вериги, 19% от мениджърите казват, че през 2023 г., 30% казват, че през 2024 г., а според 29% от анкетираните възстановяването няма да се случи преди 2025 г. или няма да се случи изобщо.

 

Сред най-сериозните проблеми в областта на логистиката мениджърите посочват недостига на суровини, претоварените пристанища, недостига на квалифициран персонал и недостига на складови площи поради нарастващите запаси.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: