В екзотичния Тайланд: остров Пукет приема туристи без карантина

В екзотичния Тайланд: остров Пукет приема туристи без карантина Снимка: piqsels.com

Тайланд ще премахне карантината за ваксинирани туристи, посещаващи прочутия остров Пукет, от първи юли

Почивката на тайландския остров Пукет от 1 юли ще е бeз карантина за чужди туристи. Решението на властите е продиктувано заради спада на приходите от туризъм в Тайланд, предаде БНТ.

„Провинцията, която е добре подготвена и е считана за затворена, в този случай е остров Пукет. Ще позволим на туристите да не спазват никаква карантина. Това ще започне в третото тримесечие, от месец юли нататък“, обясни Ютхасак Супасорн, отговарящ за туризма в Тайланд.

Тайланд зависи до голяма степен от туризма. Комисия, председателствана от премиера, одобри предложение на частния сектор на Пукет да се ваксинират поне 70% от населението на острова. Очаква се 930 000 дози да бъдат поставени там преди началото на сезона.

Правителството на Талйнд планира да тества плана за остров Пукет, преди да разшири отмяната и за други дестинации като остров Ко Самуй.

„През четвъртото тримесечие чуждите туристи, посещаващи Пукет, Пан Нга, Самуй, Патая, няма да преминават през карантина“, каза Ютхасак Супасорн.

Преди пандемията една пета от приходите на Тайланд се дължаха на туризма. Заразата съсипа този отрасъл от индустрията на кралството. През третото тримесечие на тази година в Пукет се очакват най-малко 100 000 посетители.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: