Защо Дубай е световен център на търговията със злато

Защо Дубай е   световен център на търговията със злато

Страната е и най-големият пазар на дребно в света за жълтия метал

Всеки е запознат с разкоша в Дубай и количеството лукс, който можете да преживеете там. Благодарение на социалните медии няма нещо, което да не се знае за дадено място, и много хора посещават града, за да прекарат ваканцията си. 

Различни аспекти са включени в растежа на един бизнес и ако трябва да обсъждаме Дубай, основният фактор тук е златото. Ако някога сте имали възможност да посетите мястото, трябва да сте видели многото търговски центрове с магазини на луксозни марки навсякъде.

Но не само с лукса, Дубай е широко известен и с нощния живот и модерната архитектура, която може да предложи. Преди икономическото развитие на ОАЕ мечтаната дестинация на мнозина нямаше много какво да предложи. Сега обаче страната може да се похвали не само с най-високата сграда в света, Бурж Халифа. Ще изпитате най-луксозното и разкошно гостоприемство в Burj-al-Arab.

Но сега ще обсъдим основните няколко причини мнозинството от туристите да посещават страната, за да се заредят със злато. Критичният аспект зад процъфтяващия пазар на злато в Дубай е стратегията, избрана за него. Градът купува всички суровини от Африка и след това ги продава в азиатските страни като готови продукти. Дубай представлява огромните 29% от световната търговия със злато, като около 1200 тона се търгуват на неговите пазари.

 

Дубай е и най-големият пазар на дребно в света за жълтия метал

Може да се допусне, че Дубай е страната с най-значителен търговски дял на световните пазари на злато. Трябва да знаете, че това емирство е и най-важният пазар на дребно. Преди Дубай, пазарът беше превзет от Кувейт и веднъж превзел го през 1980 г., си остана на върха. Друг аспект, допринесъл за икономическото развитие на Дубай със златото като основен фактор, е   географското положение. Фактът, че данъците са супер ниски прави страната идеална дестинация за купувачите да получат бижутата, които си поискат. Ако сте дилър или бижутер, страната ви позволява също да търгувате със злато на търговските пазари – след надлежно одобрение.

 

Предимства при закупуване на злато от Дубай

Ето няколкото фактора, на които трябва да обърнете специално внимание, когато взимате любимите си бижута от Дубай.

1. Без значение дали купувате златото като инвестиция или като бижу, трябва да сте сигурни, че е в най-чистата му форма. Централният лабораторен отдел е въвел строги разпоредби, за да се гарантира, че няма проблеми с качеството.

2. Тъй като пазарът е огромен, цените, които ще получите тук, също са изключително конкурентни. След като сте решили да вземете нещо, силно препоръчваме да проучите пазарите за най-добрата цена.

3. Има и изобилие от разновидности, които ще получите в града, когато става въпрос за избор на вашия стил за бижута. Общо над 180 нации присъстват на златните пазари в Дубай и може получите всякакъв дизайн – като азиатски, западен, арабски и т.н.

Освен тези предимства, винаги има шанс и за измами и трябва да сте наясно с всички. Като правите покупка, никога не пропускайте да поискате отличителния знак – марката за проба. Правителството го направи задължителен за всички магазини за бижута. Освен това, когато купувате бижута, изработени от диаманти или скъпоценни камъни, трябва да поискате всички съответни документи за тях, защото ще ви бъдат изискани на летището.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: