Мексико - в търсене на просветление

Мексико - в търсене на просветление

Медитация, йога, шамани, халюциногенни гъби и традиционни централноамерикански ритуали за пречистване - Мексико привлича определена категория туристи, които искат да намерят себе си

Духовният туризъм се развива в Мексико от 70-те години на миналия век, търсенето на езотерични турове нарасна значително след пандемията. Една от популярните дестинации е град Тепоцтлан, на няколко километра от който се намира пирамида на ацтеките.

Цените тук са значително по-високи от средните за страната - но много чужденци не се страхуват от цена от 50-60 евро на вечер в хотел.


Сред услугите, предлагани на западните почитатели на ню ейдж движението, са визуализация на кармата и подреждане на чакрите, както и преминаване на пречистващ ритуал в парната баня Temazcal.


Някои туристи се интересуват и от кактуса пейот, който съдържа психоактивния алкалоид мескалин и причинява наркотична зависимост.

Мексиканските власти предупреждават, че събирането на растението и консумацията му е забранено, освен за традиционна употреба от местните народи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: