Почти необитаемият остров, наречен от Жак Кусто най-красивия в света

Почти необитаемият остров, наречен от Жак Кусто най-красивия в света

От далече Палмарола изглежда измамно невзрачен

Италия е страна, която безкрайно привлича туристите и мнозина насочват погледа си към Рим, когато се отправят насам. Предлагайки уникална комбинация от съвременни чудеса и забележителности за любителите на древната история, Рим е оживена дестинация, където можете да карате скутер из града, любувайки се по пътя на Колизеума, фонтана Треви и Пантеона. Но ако търсите място близо до Рим, което е извън утъпканите пътеки, ще искате да добавите остров Палмарола към списъка си за задължителни посещения следващия път, когато сте тук.

Скрит в сините води на Тиренско море, Палмарола принадлежи към архипелага на Понтийските острови и се намира на малко по-малко от 110 км южно от Рим. Тук пейзажът е поразително неравен и украсен с тучни зелени палми и назъбени скали. Дори известният морски изследовател Жак Кусто беше влюбен в тази дестинация, която веднъж обяви за „най-красивата в света“.

Разгледайте живописните води и дивите скални образувания

Влакът от Рим до Анцио отнема около час и е най-добрият начин за пътуване до Палмарола. От Анцио се взима ферибот и се плава около два часа до Понца. Следва кратка връзка с лодка до бреговете на Палмарола. От разстояние Палмарола изглежда измамно невзрачен. Докато приближавате не е възможно да пренебрегнете спиращия дъха контраст в пейзажите и цветовете по извисяващите се скални стени, които изглеждат практически праисторически. Околните морски пещери носят излъчване на мистерия, което изкушава посетителите да дойдат и да изследват.

Безспорната природна красота и чистите води правят Палмарола идеално място за плуване и гмуркане. Единствените, с които ще трябва да споделяте пространството докато изследвате, са другите екскурзианти и дивата природа. Много посетители се наслаждават на водите около скалните образувания близо до острова, след които Le Cattedrali, което е чудесно място за плуване. Котешката пещера е скрит извор в пещера – идеален за почивка след гмуркане с шнорхел.

Въпреки че сте повече от добре дошли да изследвате Палмарола самостоятелно като наемете лодка в Понца, добър начин да сте сигурни, че ще оползотворите максимално времето си, е вместо това да резервирате място на обиколка с екскурзовод. Компании като Iter Tours предлагат частни и малки групови екскурзии, предназначени за цял ден на открития. Участниците могат да изследват заливите, плажовете и пещерите с обяд и транспорт, включени в маршрута.

 

Прекарайте време на плажа и сред природата

Като посетите Италия и очаквате с нетърпение да изживеете Палмарола, не пестете време да се насладите на многото живописни плажове. Докато разходката с лодка през морските пещери винаги е завладяваща, попиването на слънцето от тихите пясъчни заливчета със сигурност е релаксиращ начин да прекарате един следобед. Освен това е чудесна възможност да се възхищавате на бреговете, които остават освежаващо непокътнати от човешка намеса.

Ако искате да ускорите ритъма на посещението си, има колекция от трасета и природни пътеки, които да разгледате в Палмарола. Те са чудесни възможности за тези, които искат да се потопят в местната зеленина и фауна. Въпреки че със сигурност ще бъдете възнаградени с живописни гледки над водата по пътя, тези пътеки са страхотни за наблюдение на птици, което винаги е акцент в приключението.

Известно е, че островът е дом на различни видове птици, включително соколи скитници, чайки и буревестници. Ако се разхождате близо до скалите, ще искате да държите очите си отворени и за диви кози. Те са известни с това, че обитават разтуптяващите сърцето скали и могат да ви предложат уникална гледка, докато минавате покрай тях. Обиколката ще ви отведе покрай палми джуджета, които създават зашеметяваща тропическа сцена. Пътеките надолу покрай водата ви поставят в обсега на гъмжащите малки баракуди, които също обитават района.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: