Повече от 80 хотела на остров Пукет са заявили желание да приемат чуждестранни туристи

Повече от 80 хотела на остров Пукет са заявили желание да приемат чуждестранни туристи Снимка: http://www.travelisimo.bg

От 1 октомври остров Пукет възобновява приемането на чуждестранни туристи. Вече 82 хотела са подали заявления за получаване на статут на центрове за алтернативна карантина, което е необходимо условие за приемане на клиенти от чужбина. През първите две седмици от престоя си в Тайланд пътешествениците ще могат да пребивават само в хотели с такъв статут.

 

Ръководителят на офиса на Министерството на здравеопазването в Пукет Тханит Сермкеу каза, че сертифицирането на хотелите е бавно. Неговият заместник Падунгкиет Утокасени добави, че повечето заведения не разбират какво точно се изисква от тях, така че все още не са готови за сертифициране.

 

Някои хотели все още призчисляват и оптимизират бюджета и персонала си и правят реконструкция и преразпределение на стаите и общите помещения. Освен това те ще трябва да организират медицинска зона на територията на хотела и да сключат споразумение с болница, съобщава РИА Новости.

 

Утокасени отбеляза, че срокът за издаването на статут на алтернативен център за карантина ще бъде до 31 октомври, но някои хотели могат да преразгледат решението си и да се съсредоточат само върху вътрешния туризъм.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: