Тайланд се надява от октомври да посреща ваксинирани туристи

Тайланд се надява от октомври да посреща ваксинирани туристи Снимка: pixabay

Туристическият сектор в провинция Пукет, една от най-популярните туристически дестинации в Тайланд, планира да финансира и проведе собствена ваксинационна кампания сред местните жители, за да може отново да посреща туристи.

От октомври остров Пукет ще бъде готов да приема ваксинирани туристи без карантина, съобщава сайтът Thailand.fr. За Тайланд е от изключително значение да съживи туристическата си индустрия, която е ключова за икономиката му. 

За тази цел островът възнамерява да започне собствена кампания за ваксинация, водена от професионалисти в туристическия бранш, тъй като правителството се бави, пише още изданието. Бизнесът в лицето на Търговската камара на Пукет, Туристическата асоциация на Пукет (PTA) и други организации ще наберат средства за ваксинирането на 70% от населението на острова над 18-годишна възраст, без повече да чакат разгръщането на правителствената кампания. След като ваксинира жителите на Пукет, секторът най-сетне ще може да заработи отново.

За Пукет въпросът е спешен. Според The ​​Phuket News икономическите експерти предупреждават, че доходите на жителите му са паднали под границата на бедността заради пандемията, която изцяло е спряла работата на туристическия сектор.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: