Най-красивите държави в света - 2

Най-красивите държави в света - 2

Били ли сте на някое от тези невероятни места?

Продължаваме обиколката на някои от най-красивите държави на света, съчетаващисъхранена дива природа, история, традиции и модерност. Ето втората шестица: 

 

7. Гърция

Причудливост и чудеса пеят из живописните острови и островчета на Гърция. Древните храмове и руини на Атина и емблематичните сини куполи и варосани фасади на Оя са атракции, които много пътешественици просто не могат да пропуснат. Истинската магия на Гърция обаче се крие в странните места на по-малко известните острови, като термалните бани на Евия и художествените експонати на Нисирос. Нито едно пътуване до средиземноморската страна не е пълно без спирка в Наксос за пресни морски дарове.

 

8. Исландия

Подземни ледени пещери, извисяващи се вулкани и плажове с черен пясък – Исландия има някои от най-уникалните пейзажи на планетата. Рейкявик служи като идилична площадка за кацане със своите живописни гледки към Синята лагуна, впечатляващ музей на изкуствата, посветен на исландските творци, и футуристична сцена за хранене. Само на 30 минути извън града се намират луксозни горещи извори и ледникови долини. За да усетите напълно това, което Исландия може да предложи, направете пътешествие през околовръстния път, който обхваща 828 мили по крайбрежието на острова.

 

9. Кения

Източноафриканската нация е спечелила репутация по целия свят със своите обширни савани и разнообразна дива природа. Естествената красота на Кения обаче не свършва дотук. Ще намерите ледникови езера в подножието на планината Кения, тучни местни гори в горския комплекс Мау и ослепително сини води на брега. Най-населеният град в страната, Найроби, е аванпост за безброй занаятчии – от дърводелците и тъкачите на пазара Масай, до квалифицирани производители на стъкло, поставящи Kitengela Hot Glass на глобалната дизайнерска сцена.

 

10. Тайланд

На своите близо 1430 острова Тайланд предлага широка гама от атракции, от оживения град Банкок до мангровите брегове и буйната гора на Ко Куд. Златните храмове на Чианг Май, оживените пазари и прохождащата кулинарна сцена съчетават тръпката на модерен град с историческия чар и значимост, идеални за градските жители. Мечтаните бели пясъчни плажове с кристално чисти води и геометрични скални образувания могат да бъдат намерени по протежение на извития бряг на провинция Краби. Процъфтяващата столица на страната предлага вкус както на автентична тайландска кухня, така и на експериментални творения в своите всепризнати ресторанти и при местните търговци.

 

11. Намибия

С кехлибарени пясъчни дюни, безкрайни златисти пасища и изумрудено-сини лагуни, огромната природна красота на Намибия е несравнима. Пустинята Намиб (най-старата в света) се простира на повече от 1200 мили с поразителни долини с мъртви дървета в Сосусвлеи и пясъчни дюни, водещи до пристанище Сандвич. Изобилието от диви животни процъфтява в саваните и влажните зони на ивицата Каприви на Намбия. На платото Khomas Hochland, резерватът Zannier от N/a’an ku sê служи като естествено местообитание за стотици ранени животни и приветства гостите да научат за опазването на дивата природа, докато отсядат в хижата на резервата, Omaanda.

 

12. Нова Зеландия

От своите 9000 мили прохладни брегове до тюркоазените си езера, пресичащи планините, Нова Зеландия може да се похвали с някои от най-интригуващите пейзажи в света. Езерото Текапо може би е едно от най-колоритните места в света, с брилянтни сини ледникови води и безкрайни полета с розови и лилави лупини. Нова Зеландия също е пълна с множество галерии и музеи, които допринасят за културната и художествена идентичност на страната. Музеят на Нова Зеландия Te Papa Tongarewa подчертава богатата история на народа маори и тяхното значение за националната идентичност на Нова Зеландия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: