Пуснаха за продажба самотен остров с къща, искат $339 хил. за него

Пуснаха за продажба самотен остров с къща, искат $339 хил. за него

Но той може да се купи само при едно много странно условие. В списъка на заинтересованите от предложението е и Стивън Кинг.

Частният миниатюрен остров Дък Леджес в щата Мейн е обявен за продажба, но собственикът му ще го отстъпи само на някой, който поиска да пренощува там и по този начин да докаже, че е готов да се примири с всички неудобства на живота, откъснат от цивилизацията, съобщава Insider.

Островът с площ от 1,5 акра, почти недокоснат от човек, се продава за 339 000 долара. Леджес се намира на 10 минути плаване с лодка от брега.

"Това е достатъчно далеч, за да се озовете откъснати от всякакви шумове и светлини", описва плюсовете на имота Били Миликан, който е собственик на острова от 2007 г .насам. "Тук небето е много тъмно, поради което нощта е прекрасна".

Да можеш да си позволиш да дадеш 339 хиляди долара е само едно от условията. Миликан има допълнително и твърде необичайно изискване към купувача: всеки, който претендира за придобиване на острова, трябва да "спечели уважението" на продавача. Според Миликан за него е важно да види в купувача човек, който оценява природния пейзаж на Дък Леджес и е готов да се "справи с всичките му странности".

Както признава Миликан, двама човека вече са изпълнили изискването му за нощувка и още трима планират да направят подобно нещо през следващите дни. Как ще избере най-достойния? Продавачът твърди, че ще се довери на "инстинкта, на вътрешния си глас".

"Това ще дойде отвътре", признава той. "Аз ще го почувствам и те също ще го почувстват".

Островът е напълно подходящ за повече или по-малко комфортен живот. Така например, на негова територия е издигната мини-вила - буквално на метър от водата. Преди това на мястото на тази къща е имало порутена колиба, но тя е съборена. Новата уютна постройка може комфортно да побере до четирима души. Таванското помещение разполага с две легла и надуваеми матраци за гостите. Но тоалетната за съжаление се намира на улицата.

Миликан е уверен, че втори такъв остров не може да се намери. Дори само поради факта, че новите строителни норми вече не позволяват изграждането на жилищни сгради толкова близо до морето. Освен това пълното отсъствие на дървета на острова позволява напълно безпрепятствено да се гледа в далечината дори от прозорците. 

Обратната страна на медала при такова близко съседство с водата е повишеният риск от наводняване в случай на повишаване на морското равнище и още повече при буря. Това обаче "се случвало само три пъти" и освен това домът стои на "кокили". Още един минус е невъзможността да почивате на острова през зимата поради липсата на отопление и топла вода.

Уединението на острова Дък Леджес е оценено дори от Стивън Кинг. Впрочем, само като източник на писателско вдъхновение - той няма намерение да го купува. "Романът, посветен на това място, само чака да бъде написан", сподели Кинг в социалните мрежи.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: