Великобритания премахва самоизолацията за болни с коронавирус

Великобритания премахва самоизолацията за болни с коронавирус Снимка: https://pixabay.com/

Британските власти планират да премахнат ограниченията, наложени заради коронавируса, включително задължителна самоизолация за хора с положителен PCR тест и за тези, които са били в контакт с болни

Днес премиерът Борис Джонсън ще направи изявление за това как страната ще „живее с COVID“, съобщават от пресслужбата на британското правителство.

Очаква се сутринта той да се срещне с кабинета и да договори план за по-нататъшни действия, след което ще информира парламента, а вечерта ще проведе пресконференция, на която ще разкаже подробностите пред медиите.

Въпреки това, в доклад на Даунинг стрийт се казва, че правителството се стреми към „базиран на ваксини“ подход, при който животът с вируса ще зависи от „силния имунитет на населението, осигурен от ваксините“.

Както обяви Джонсън, властите на страната „най-накрая връщат на хората свободата им, като продължават да защитават себе си и другите“.

В същото време Консултативната група за извънредни ситуации на правителството на Обединеното кралство (SAGE) счита, че има „значителна неопределеност за пътя, по който пандемията ще поеме в Обединеното кралство“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: