Хората се чувстват по-спокойни да отидат на кино, сочи проучване в САЩ

Хората се чувстват по-спокойни да отидат на кино, сочи проучване в САЩ


Ново проучване в САЩ, проведено от Comscore, установи, че хората се чувстват по-спокойни да отидат на кино благодарение на подобрените процедури за безопасност, прилагани от киносалоните. Резултатите от проучването, проведено в колаборация със Screen Engine/ASI, включват следните отзиви на киноманите:


92 процента са имали положителни преживявания в киното, като 60 процента са казват „беше страхотно, радвам се, че отново имам възможност да гледам филми“.


51 процента са се завърнали в киносалоните, водени от желанието си да се социализират, особено с приятелите и семейството си, опитвайки се да се завърнат към нормалния си начин на живот.


„Нов филм, който трябваше да гледам“ е един от най-важните фактори в решението на анкетираните да посетят отново киносалоните.

Резултатите от проучването са получени от услугата на Comscore’s PostTrak и съдържат мнения на над 3000 американски киномани, събрани между 21 август и 6 септември 2020 г.

„В САЩ хората започнаха да се връщат към киносалоните, явно е, че е свършена чудесна работа за изграждането на среда, която да предпазва здравето и да се грижи за безопасността на зрителите по време на пандемията“, каза Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в Comscore. 
Страхотно кинопреживяване, съчетано с нови и вълнуващи филми от най-забележителните студиа, са комбинация, която силно резонира сред публиката, реагираща ентусиазирано на големия екран.“

Новите резултати от проучването идват точно след докладите на Comscore’s Box Day Office, което показва обнадеждаващи резултати, тъй като по време на пандемията от COVID-19 съществуват значителни ограничения върху работата на кината и броя на аудиторията.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: