„Смъртта може да почака” донесе бляскави отзиви за Даниел Крейг

„Смъртта може да почака” донесе бляскави отзиви за  Даниел Крейг Снимка: filmyt.com

Това е петото превъплъщение на актьора в кожата на вечния шпионин

Макар, че тръгва по екраните в Обединеното кралство днес, зрителите определено очакват шпионската сага с големи кошници, след реакцията на медиите от премиерната прожекция във вторник. Отдавна очакваното събитие събра в Royal Albert Hall елита на Лондон, включително Принц Чарлз и Камила и принц Уилиям с Кейт Мидълтън, съобщава BBC и синтезира отзивите на най-големите британски медии.

„Повече от добър. Великолепен”, пише The Times, подчертавайки харизматичното присъствие на Крейг, „най-добрият Бонд” според авторитетното издание. 

"Очаквахме ви от доста време, г-н Бонд, и каква радост и облекчение е, че се завърнахте”, допълва The Telegraph.

За чест на британската кинокритика, оценките не са еднозначни. Independent без особен ентусиазъм отличава филма с три звезди и противоречивата квалификация „обикновена шпионска глупост, но невероятно екшън-кино”.

Реакцията в The Guardian разкрива още смесени впечатления, описвайки филма като „епичен, сърцераздирателен, драма, комедия, пълен с патос, ужасен безобразно глупав старомоден екшън“. Все пак рецензията завършва, определяйки лентата като „парад на абсурди и усложнения, свят, движен от гигантски сюжетни механизми, но като цяло много приятно и радващо зрелищно кино“.

В леко въздържан стил, Screen Daily смята, че „Филмът със сигурност нарушава много правила на поредицата, макар и не винаги с ослепителен ефект”, но признава, че шпионският екшън носи „странно удоволствие” и блести с „истинско остроумие”.

Според Empire, филмът е твърде дълъг, но „в него има неща, които никой филм за Бонд не е правил и независимо познати или непознати, са показани безкрайно вълнуващо”.

Филмът отнася някои упреци предимно заради дължината си от 163 минути. Не е отминат от критика и сценарият, включително една от най-острите реакции на The Time, който определя героят на Рами Малек като „най-тъпият злодей в историята, усукан в тигрови кожи и копринени пижами”.  

За Digital Spy филмът представя „всичко, което бихте очаквали от 007. Подхвърляйки няколко изненади, това е забавен, въздействащ и смел финал за Бонд-Крейг”.

Sky News отбелязва, че класическите реплики на легендарния шпионин са поднесени с изключително чувство за хумор, а целият филм е пълен с технологии, експлозии, оръжия и преследвания с автомобили. Според медията, "някои от сцените като че ли дават на Даниел Крейг последна възможност да направи всичко, което някога бихте могли да очаквате от Бонд".

И така, след куп отлагания заради пандемията, Джеймс Бонд се завърна по-вълнуващ от всякога, публиката е добре подгрята, а киносалоните очакват тълпи зрители. Премиерата за България е утре, 1 октомври 2021.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: