Cineworld с огромни загуби oт затварянето на кина заради пандемията

Cineworld с огромни загуби oт затварянето на кина заради пандемията Снимка: Freepik.com

През първата половина на годината киногигантът е загубил 1,6 млрд. долара от затворени обекти и отложени филмови премиери.
Към момента компанията е отворила 561 обекта от общо 778 кина в цял свят, които са били временно закрити поради мерките за социална изолация. 

Шест от киносалоните на Cineworld във Великобритания са все още затворени от средата на март в опит да се спре разпространението на вируса. 

Неработещите кина през първите две тримесечия отговарят за критично ниския оборот, който се равнява едва на 712,4 млн. долара за тази година. За сравнение, за същия период през 2019 г. компанията е генерирала оборот от 2,15 млрд. долара.

Брутната печалба на компанията също търпи огромни загуби, сравнено с печалбата преди таксите от 139,7 млн. долара през първата половина на 2019 г. 

От Cineworld обявяват, че са в процес на преговори с банкови институции за анулиране на споразумения, по които от компанията се очакват плащания през декември тази година и през юни 2021 г.

Ако се наблюдава затягане на мерките за социални събирания, което да ни принуди да затворим отново свои обекти или да отложим филмови премиери, това ще се отрази тежко на финансовото ни представяне. Вероятно това ще доведе до нужда от алтернативни средства за повишаване на ликвидността", казват още от компанията.


Cineworld отбелязва обаче, че скорошната премиера на новия филм на режисьора Кристофър Нолън „Тенет", който излезе по кината през септември, е генерирал „насърчителен приход, въпреки обстоятелствата".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: