Никълъс Кейдж ще играе себе си във филма „Непоносимото тегло“, да видим!

Никълъс Кейдж ще играе себе си във филма „Непоносимото тегло“, да видим! Снимка: consequence.net

„Киното за голям екран е тук, за да остане”

С тези думи президентът на Lionsgate Джо Дрейк започна презентацията на своята филмова къща на изложението CinemaCon, традиционната ежегодна среща и филмов пазар на Националната асицоация на собственици на киносалони.

Студио Lionsgate използва CinemaCon, за да покаже първите кадри от новите си ленти за голям екран - „Непоносимото тегло“ на Николас Кейдж, „Лунопад“ на Роланд Емерих и футболната драма на Захари Леви „Американски аутсайдер“, която ще излезе по кината тази Коледа, съобщава holywoodreporter.com

Презентацията на Lionsgate закри CinemaCon с помощта на Никълъс Кейдж, с най-новата му голяма роля на... Никълъс Кейдж. Студиото показа първите кадри от „Непоносимото тегло на големия талант“ - комедия, в която Кейдж играе версия на себе си - напълно развихрен, героят му разиграва случки от митологията,  разразила се около него в общественото пространство. 

Сюжетът се развива около историята на измисления Кейдж, който отхвърля роля след роля и накрая обявава, че се пенсионира: „Кажете в гилдията, че за мен беше огромна чест да бъда част от разказването на истории и създаването на митове“. Реакцията на гилдията е емоционална, но филмовият Кейдж (на мобилния си телефон) не чува, защото покритието в Холивуд е слабо. Кариерата му е пред края си, но когато всичко изглежда изгубено, мениджърът му предлага последна опция: 1 милион долара, за да присъства на рождения ден на свой супер-фен. 

Въпреки кокетливите си притеснения за евентуални нестандартни услуги, които фенът би могъл да поиска, Кейдж отива, за да се сблъска в хола на домакина с восъчна фигура на... Кейдж, целият в злато и пищови! Поласкан, кино-Кейдж изразява желанието си да купи восъчния Кейдж за $ 20 000. И аха сделката да стане, нещата се влошават, когато агенти на ЦРУ информират Кейдж, че новият му приятел е наркобос... 

Ситуацията очертава огромно поле за комедийния талант на Никълъс, който вероятно ще излезе от нея поне като морален победител след редица опасни перипетии – но краят ще стане ясен след премиерата на „Непоносимото тегло на големия талант“, планирана за 22 април 2022 г.

Lionsgate предложи и първи кадри от „Падането на луната”, на Роланд Емерих, режисьорът на „Денят на независимостта”. Във филма Хали Бери и Патрик Уилсън очакват в космоса Луната да се сблъска със Земята. Кой ще спаси този път човечеството от трейлъра не става ясно, въпреки заклачивия слоган в стила на Емерих - „Луната идва при нас през 2022“. 

Като цяло, изложението CinemaCon премина като голям реверанс от страна на голямото кино към големия екран. Големите филмови къщи защитиха киносалоните, убедени, че те са най-доброто място за представянето на филмовата им продукция.

Трабва наистина да се отдаде дължимото на собствениците на киносалони, които показват невероятна изобретателност в стремежа си да направят ходенето на кино незабравимо преживяване, далеч от ежедневния лесен и дори вече скучен достъп до „някакъв филм” на айфона, който можете всеки момент да замените с друг, за да установите на сутринта, че нямате и най-бегла представа какво сте гледали.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: