Англичанин отслабна 50 килограма за година и сподели тайната на успеха си

Англичанин отслабна 50 килограма за година и сподели тайната на успеха си Снимка: Личен архив

56-годишният баща на три деца Ад ван Дер Рест (Ad van Der Rest) тежал 127 килограма и имал проблеми с избора на дрехи.
Аз съм висок и винаги съм бил доста грамаден и с широки гърди. Но когато не влизате и в най-големия размер на ризите в магазина, става много по-трудно да намерите дрехи. Когато бях най-тежък, носех размер XXXL“, казва Ван Дер Рест.

Той обичал нездравословна храна, хрупкави закуски, хот-дог и чипс. Поради наднорменото си тегло мъжът се задъхвал дори когато прекосявал паркинга.

Страдах от лека астма в продължение на 50 години и поради наднорменото мии тегло лекарят ми предписа 15 милиграма имуносупресивни стероиди дневно", казва той.

Англичанинът се опитал сам да води здравословен начин на живот, но безрезултатно. Не обичал салати и не искал да се насилва да гладува. Благодарение на Twitter той намерил план за хранене от Second Nature. Тази диета се препоръчва от Националната здравна система на Обединеното кралство. Като се абонирал за тази програма, той получил смарт гривна и възможност за ежедневни разговори с треньор.

В резултат на това той успя да промени диетата си и започнал да контролира размера на изядените порции. Сега той яде кисело мляко с мюсли за закуска и пиле със зеленчуци за обяд. Освен това е включил в храната си омлет, риба или месо със зеленчуци, включително моркови, боб, сладка царевица и чушки.

През първата седмица Ван Дер Рест отслабнал с шест килограма, а през следващата година 50 килограма. Сега той извървява осем хиляди стъпки на ден и три пъти седмично тича по пет километра.

Англичанинът смята, че 80 процента от успеха в борбата със затлъстяването се състои в диета и 20 процента - от физически упражнения. Освен това той избягва храни с високо съдържание на захар. Ван Дер Рест твърди, че ключът към отслабването е следването на тези указания.
Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: