Здравословни храни, които можете да ядете, без да качвате килограми

Здравословни храни, които можете да ядете, без да качвате килограми

Качества на засищащата храна

Естествената сладост от природата внася сладост и в живота. Не се лишавайте!

 

Смокините са истински бонбони, дар от природата. Сушени или пресни, те са по-вкусни и по-здравословни от най-добрите сладкиши или бисквити. Освен това съдържат много фибри, така че не всичко е захар. Ако са ви под ръка при рязко желание да хапнете нещо сладко, скоро ще се чудите какво бихте правили без смокини.

 

Сок от червена боровинка, но не продаваните коктейли с този етикет, които са пълни с добавена захар. Изцедете си пресни червени боровинки – сокът им е пълен с витамин С и е диуретик, което означава, че помага на тялото ви да се отърве от излишните течности.

Тъмен шоколад на пръв поглед не би трябвало да е в списъка на диетичните продукти, но не се лишавайте от сладко, защото в един момент ще се провалите, ще преядете и ще съсипете цялата си диета. За да предотвратите това, хапвайте по няколко парчета черен шоколад от време на време, когато наистина ви се прииска сладко. Много по-здравословен от другите сладкиши, тъмният шоколад съдържа здравословни мазнини и е с по-ниско съдържание на захар от другите видове шоколад. Някои проучвания дори показват, че е полезен за сърцето! Така че, не се страхувайте да си угодите – умерено, разбира се.

Бадемите с около 7 калории на ядка, са най-нискокалоричните черупчести плодове, но въпреки това са изключително богати на хранителни вещества като растителни протеини и здравословни мазнини (от които всъщност се нуждаете, за да отслабнете) и освен това са пълни с витамин Е!

 

Ще се радвате да научите, че ядките кашу, които всички обожаваме, са богати на мононенаситени мазнини, които едновременно понижават нивата на „лошия“ холестерол и повишават нивата на „добрия”. Кашуто съдържа много антиоксиданти, така че помага в предпазването на клетките от увреждане. 

Горските плодове са лесен и вкусен начин да задоволите желанието си за сладко. Хапнете шепа малини, къпини, боровинки и диви ягоди – смесени, или които са ви любимите. Полети с кисело мляко, горските плодове внасят идеалния ритъм във вашата диета, доставяйки ви много антиоксиданти и фибри.

 

Рошавата обвивка на кивито не бива да ви спира – тя крие плод, пълен с витамини, магнезий, полифеноли, калий и мед. Поддържа сърцето ви здраво, предпазва сърдечно-съдовата ви система и предотвратява образуването на кръвни съсиреци!

Всеки знае, че зеленият чай е здравословен, но често не му намираме място в диетата си. Е, време е да променим това! Зеленият чай намалява подуването на корема и ускорява метаболизма, което е важно, за да не трупате тегло. Вместо трета чаша кафе, просто вземете зелен чай.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: