Без поли на най-новата туристическа атракция в Ню Йорк

Без поли на най-новата туристическа атракция в Ню Йорк Снимка: summitov.com

Summit One Vanderbilt съветва посетителите си да не носят типичната дамска част от облеклото.

Стъклената платформа за наблюдение Summit One Vanderbilt, която отвори врати на 21 октомври, предупреждава гостите си, че за нейното прозрачно полирано подово покритие полите не са най-добрия избор. 

„Поради естеството на пространството и наличието на огледални и прозрачни подови материали, препоръчваме да носите панталони, къси панталони или чорапогащи, за да се насладите спокойно на пълното изживяване на Summit“, се казва в уебсайта на горещата туристическа точка.

USA Today добавя, че „За гостите, които се чувстват неудобно да ходят по отразяващите повърхности, е предвидена неотразяваща пътека, която ви осигурява поверителност в цялото пространство“. Друго решение, което се предлага, е безплатно ползване на „оборотни” къси панталони, съобщава изданието. 

Важни изисквания към посетителите също са да носят непременно слънчеви очила и удобни обувки, които не биха могли да повредят стъклените подове, така че, без поли, без високи токчета или спортни шпайкове. Цените за посещението на Summit One Vanderbilt, в зависимост от допълнителните атракции, варират от $ 39 до $ 73 за възрастни и от $ 33 до $ 67 за деца.

Разположен върху кула от 427 метра, атракционът включва и най-големият външен асансьор със стъклен под в света, който отвежда посетителите до най-високата точка на Мидтаун, Манхатън, предоставяйки необятна гледка към осем и половина милионния град.

Марк Холидей, главен изпълнителен директор на менажиращата компания Summit SL Green, казва, че атракцията е „една магия, която предизвиква страхопочитание и трябва да се изживее. Нюйоркчани и пътешественици от цялата страна и света ще искат да посещават отново и отново това вълнуващо място“.

Компанията Kenzo Digital, създател на Summit One Vanderbilt, също е сигурна, че експозицията ще събуди сетивата на посетителите: „С издигането на тази наблюдтелна палуба, създадохме творба, която носи иновативен разказ за историята на Ню Йорк и дава най-добрия поглед към мегаполиса, превръщайки Summit в трансценденално еуфорично преживяване“.

За момента Summit One Vanderbilt се радва на отличен интерес от страна на нюйоркчани и хилядите туристи, които ежедневно се стичат към Голямата ябълка.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: