Кметът на Ню Йорк помоли мигрантите да си търсят друго убежище

Кметът на Ню Йорк помоли мигрантите да си търсят друго убежище Снимка: nyc.gov

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс анонсира приемането на мерки, насочени към намаляване на броя на мигрантите в града

По-специално, през следващите дни градът ще започне да издава известия на възрастни мигранти, които вече са в приютите в Ню Йорк, че имат 60 дни, за да намерят алтернативно жилище.

В същото време властите са готови напълно да помогнат на мигрантите да намерят нов подслон. И ако все пак не успеят да си намерят нов дом до края на крайния срок, ще трябва... просто да подадат нова молба за убежище.

Освен това властите ще започнат да разпространяват листовки на границата между САЩ и Мексико, в които ще пише, че градът вече не може да приема мигранти, пристигащи от Мексико, и в същото време да поддържа същото ниво на социална сигурност за тях.

От миналата пролет Ню Йорк е приел около 90 000 мигранти, 55 000 от които все още са под грижите на града, каза Адамс. Всеки ден 300-500 търсещи убежище пристигат в Ню Йорк.

„В продължение на повече от година Ню Йорк се справя сам с тази криза – имаме нужда държавното и федералното правителство също да се активизират“, каза още Адамс.

Ню Йорк е принуден да предостави убежище на всеки, който е бездомен, поради съдебно решение от 1981 г. Още през май кметът на Ню Йорк поиска от съда да узакони облекчение, като даде на града възможността да отказва на възрастни мигранти без деца убежище, ако властите нямат достатъчно ресурси, за да се грижат за тях.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: