Фондация УниКредит отдели над 1,2 млн. евро за млади таланти

Фондация УниКредит отдели над 1,2 млн. евро за млади таланти Снимка: pixabay

Институцията увеличава своята подкрепа за научни изследвания и проучвания в Европа, дава 32 стипендии и аспирантури

Фондация УниКредит отново стартира няколко конкурса, насочени към подкрепа на млади европейски таланти в областта на научните изследвания и проучвания. Това включва 8 покани за 32 стипендии и аспирантури, възлизащи общо на над 1,2 млн. евро

Предложените стипендии и аспирантури включват:

  • Три стипендии „Marco Fanno“ и две стипендии „Crivelli Europe“ за студенти по икономика или финанси, които биха искали да вземат докторска степен при обучение в чужбина през 2022-2023 академична година. Тези стипендии са годишни и се възобновяват през втората година. Годишната брутна сума на всяка стипендия възлиза на 32 500 евро.
  • Четири стипендии „Модилиани“ за научни изследвания, предоставени на най-добрите проекти за изследвания в областта на икономиката и финансите, възлизащи бруто на 10 000 евро годишно за две години с основна цел подпомагане на научните изследвания в Европа чрез увеличаване на сътрудничеството между университетите.
  • Три аспирантури „Фосколо“ в най-добри университети в Европа, предложени за седми път до трите най-добри факултета по икономика или финанси, или институти за проучвания на пазара на труда по отношение на аспирантурите през 2021/2022 г. Основната цел на този конкурс е да привлече и задържи най-добрите млади икономисти в Европа, които провеждат своите изследвания в чужбина. Фондацията ще изплаща годишно брутна сума от 50 000 евро на факултетите, които спечелят дадено изследване като добавка към възнаграждението, предлагано на избрания кандидат от печелившия факултет. Аспирантурата ще стартира на 1 октомври 2022 г. и ще бъде с продължителност от три години.

Списъкът с грантове включва и стартирането на конкурси по програмата за международен обмен за учене в чужбина, която тази година е в своето 11-то издание и дава възможност за обучение от три до шест месеца в чужбина във всеки университет в държавите, в които работи УниКредит. Освен това се предвиждат пет награди за кандидати за доктори на науките и дипломирани доктори по икономика и финанси, които ще посетят европейския кариерен панаир за икономисти в Барселона през декември 2021 г.

Последно, тази година освен три аспирантури „Марко Фано“ с брутна стойност от 45 000 евро всяка, Фондация УниКредит ще отпусне две стипендии „Сакомани“ за 2021 г. с брутна стойност от 65 000 евро всяка за период от две години, целящи да подкрепят европейски студенти, които желаят да специализират в областите на финансите, международната икономика или паричната политика.

За повече информация посетете страницата на Фондация УниКредит - UniCredit Foundation website

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: