Фондация УниКредит дарява 30 хил. евро в подкрепа на детството

Фондация УниКредит дарява 30 хил. евро в подкрепа на детството Снимка: pixabay.com

Четири проекта от България получават финансова подкрепа за свои проекти, специално жури избира между 70 кандидати

Четири български проекта получават финансовата подкрепа от Фондация УниКредит на обща стойност 30 хил. евро. Те бяха избрани сред над 70 предложения, които се включиха в инициативата на фондацията и УниКредит Булбанк „В подкрепа на детството“ (Call for Europe 2020). 

Всички кандидатури в България бяха разгледани от жури и избраните проекти финално бяха потвърдени от Фондация УниКредит.

Подкрепа за дейността си ще получат:

  • „Като в приказките“ на фондация „Джендър Алтернативи“ (ДА) – 10 хил. евро – провеждане на тематични работнилци с деца, жертви на насилие. Чрез тях на децата, преживели насилие, ще се даде възможност да развият талантите и възможностите си, да преминат по-леко през травмата от преживяното насилие и да засилят своята социална интеграция.
  • „Мога сам“ на сдружение „Дете и пространство“ – 10 хил. евро – проектът е насочен към деца с физически увреждания, които не могат да говорят и да използват ръцете си. Предвижда внедряване в практиката на съвременен високотехнологичен метод за допълваща и алтернативна комуникация, при който чрез движения на очите и насочване на погледа може да се използва специализиран софтуер за комуникация, синтезирана реч, обучение и развитие на когнитивни умения.
  • С катерачески умения към нови постижения“ на фондация „Конкордия България“ – 5 хил. евро – създаване на терапевтична програма за деца в неравностойно положение. Основната цел е чрез изграждане на стена за катерене да се допринесе за справянето с установените взаимно свързани проблеми от умствен, психологичен и моторен характер сред 60 деца в неравностойно положение.
  • „Забавно е, лесно е“ на СНЦ Морски клуб „Приятели на морето“ – 5 хил. евро - проектът е насочен към 30 деца с различни здравословни проблеми на възраст от 10 до 15 г. Главната му цел е чрез използване ресурсите на морето (слънце, горещ пясък и морска вода) да се проведе рехабилитационна програма за подобряване на здравния им статус и психическото им състояние. Методът, който ще бъде използван, е известен като Деептерапия (подводна терапия) и включва упражнения и плуване под вода по водолазен способ.

„Вълнувам се всеки път, когато се докосна до проекти, които включват работа с деца. Чрез програмата Call for Europe опознавам различни светове и се радвам, че имаме възможност да помагаме на деца с различни потребности. Винаги е трудно да се избере между много качествени проекти, затова ние продължаваме да търсим партньорства и начини да бъдем полезни на смелите организации, които решават конкретни проблеми“, сподели Теодора Петкова, председател на журито и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: