УниКредит Булбанк с нов главен изпълнителен директор

УниКредит Булбанк с нов главен изпълнителен директор Снимка: Булбанк

Цветанка Минчева е избрана и за председател на управителния съвет, назначението подлежи на одобрение от БНБ

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк гласува днес назначението на Цветанка Минчева за председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, съобщиха от банката. 

Назначението подлежи на одобрение от Българската народна банка и регистрация в Търговския регистър, след което Минчева официално ще заеме новата позиция. 

Цветанка Минчева, понастоящем зам. главен изпълнителен директор в УниКредит Банк Румъния, ще поеме поста от Теодора Петкова, която в началото на май беше назначена за директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и частично за Русия. 

До вписване на назначаването на Цветанка Минчева в Търговския регистър, Теодора Петкова ще изпълнява двете позиции - на председател на УС и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и директор на УниКредит за Източна Европа.

„Много се радвам, че Цветанка поема нова роля, след като успешно премина през висши мениджърски позиции в УниКредит както в България, така и в Румъния, като винаги е демонстрирала силна ангажираност и фокус върху резултатите“, коментира Теодора Петкова.

Цветанка Минчева започва кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. 

От септември 2013 г. до края на 2017 г. е директор Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и за внедряване на иновации в различни сфери на банката. 

През 2017 г. Цветанка става директор Глобално банково обслужване, като успешно реализира множество стратегически и трансформационни проекти.

От юли 2020 г. тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния

Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: