УниКредит печели две важни награди на Euromoney за 2021 г.

УниКредит печели две важни награди на Euromoney за 2021 г. Снимка: UniCredit

Италианската банка УниКредит, собственик на българската УниКредит Булбанк, беше обявена за най-добрата банка за трансакционни услуги в Западна Европа и най-добрата банка за консултантски услуги в Централна и Източна Европа на наградите на финансовото издание Euromoney (Euromoney Awards for Excellence) за 2021 г. 

Създадени преди 19 години като първи по рода си, наградите на Euromoney за отлично представяне открояват корпоративни и инвестиционни банки - пример в предоставянето на водещи продукти и услуги на пазара, които отговорят на потребностите на клиентите. 

„За нас е удоволствие да получим тези награди, които са допълнително признание както за нашите непрекъснати усилия, така и за силата на подхода ни“, каза Андреа Орчел, главен изпълнителен директор на УниКредит. 

С отличието „Най-добра банка за консултантски услуги“ в Централна и Източна Европа УниКредит допълнително затвърди водещата си позиция в региона. Според Euromoney „за пореден път УниКредит използва регионалната си мрежа, секторния подход и внимателното пазарно позициониране, за да отбележи най-голям брой сделки през 12-те месеца до 31 март 2021 г. УниКредит убедително демонстрира експертен опит в различни отрасли.“ Изданието открои сделки с различни финансови институции, представители от сектори като инфраструктура, възобновяема енергия и технологии.

Наградата „Най-добра банка за банкови трансакции за Западна Европа“ е част от все по-голямото признание за услугите на УниКредит в сектора. Изданието дава висока оценка и за други модерни услуги като тези за проверка на IBAN и за бързи международни плащания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: