Лихтенщайн - страната в Европа, която можете да наемете под аренда

Лихтенщайн - страната в Европа, която можете да наемете под аренда Снимка: iStock

Властите в Лихтенщайн са измислили много интересен вариант за супербогати туристи за приятно прекарване на времето - държавата се отдава под наем за 70 000 долара на ден. За това съобщава сайтът travel.rambler.ru.

Плащайки определена сума, можете да прекарате приятно времето си в това малко и красиво княжество заедно с приятели или делови партньори, както и да направите приятен подарък-изненада на вашата втора половинка.

Лихтенщайн е най-малката страна в Европа, площта му е едва 160,4 квадратни километра, а населението е около 35 000 души.

Интересното е, че ако наемателят желае, може да въведе собствена парична единица и собствени пътни знаци по време на престоя си на територията на държавата. Срещу заплащане дори може да поръча нов герб на страната и тържествена процесия с шествие в чест на „новия собственик". Трябва да се отбележи, че всичко това по никакъв начин не влияе на местните жители.

Богатите пътешественици, които възнамеряват да наемат Лихтенщайн, трябва да уведомят за това местните власти най-малко шест месеца преди пристигането си. А ако туристът премисли и промени решението си, той ще трябва да плати 50% от сумата на авансовото плащане.

Известно е, че преди няколко години популярният рапър Снуп Дог се опита да наеме страната, но му беше отказано. Причините и сумата на наема не се съобщават.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: